Questions? +1 (202) 335-3939 Login
Trusted News Since 1995
A service for banking industry professionals · Sunday, June 16, 2024 · 720,452,058 Articles · 3+ Million Readers

Aktia ja Swedbank sopimukseen strategisesta kumppanuudesta

/EIN News/ -- Lehdistötiedote
Aktia Pankki Oyj
23.5.2024 klo 14.00

Aktia ja Swedbank ovat allekirjoittaneet sopimuksen strategisesta kumppanuudesta. Sopimus luo pohjan pitkäaikaiselle yhteistyölle, jonka tavoitteena on tarjota parempaa palvelua kummankin pankin yritysasiakkaille.

Aktia ja Swedbank allekirjoittivat 23.5. sopimuksen strategisesta kumppanuudesta ja yhteistyöstä Suomen markkinoilla. Strateginen kumppanuus Swedbankin ja Aktian välillä on seuraava askel pankkien pitkäaikaisessa yhteistyössä Suomessa. Yhteistyö on luonteeltaan toisiaan täydentävää ja asiakaskokemusta parantavaa ja se edistää kummankin osapuolen mahdollisuuksia saavuttaa pitkän aikavälin tavoitteitaan Suomen markkinoilla.

Kumppanuuden solmimisen yhteydessä Swedbank tulee lakkauttamaan cash management- ja maksupalvelunsa Suomessa. Swedbankin Suomessa toimiville yritysasiakkaille tarjotaan mahdollisuus Aktian asiakkuuteen. Strategisen kumppanuuden myötä Aktia aikoo myös hyödyntää tehokkaammin leasing- ja laskusaatavarahoituksen järjestelmiin tekemänsä investoinnit ja tarjota näitä palveluita myös Swedbankin suurille yritysasiakkaille.

“Yhteistyö tukee Aktian strategiaa ja tavoitettamme hakea kasvua etenkin pienistä ja keskisuurista yrityksistä Suomessa”, Aktian pankkiliiketoiminnan johtaja ja toimitusjohtajan sijainen Anssi Huhta toteaa. “Swedbank on vahva toimija suuryritysmarkkinassa, ja on hienoa päästä kehittämään yhteistyötä heidän kanssaan. Yhteistyön ansiosta voimme tarjota yritysasiakkaillemme mahdollisuuden käyttää luotetun kumppanin kattavia palveluja myös kansainvälisesti ja sitä kautta tukea yritysten kasvua entistä paremmin.”

"Olen iloinen siitä, että saimme Aktiasta uuden yhteistyökumppanin. Kumppanuus on jatkumo strategiassamme, joka perustuu vahvojen, toisiaan täydentävien toimijoiden kumppanuuteen Pohjoismaissa”, Swedbankin toimitusjohtaja ja konsernijohtaja Jens Henriksson sanoo. "Strategia mahdollistaa meille kestävän ja kustannustehokkaan kasvun. Yhteistyö Aktian kanssa käynnistyy tänään ja odotan, mitä kaikkea saamme yhdessä aikaan.”

Lisätietoja:
Mia Smeds, viestintäjohtaja, puh. 044 546 0379

Aktia on suomalainen varainhoitaja, pankki ja henkivakuuttaja, joka on luonut vaurautta ja hyvinvointia sukupolvelta toiselle jo 200 vuoden ajan. Palvelemme asiakkaitamme digitaalisten kanavien kautta kaikkialla ja kasvokkain toimipisteissämme pääkaupunkiseudulla sekä Turun, Tampereen, Vaasan ja Oulun seuduilla. Palkitun varainhoitomme rahastoja myydään myös kansainvälisesti. Työllistämme noin 860 henkilöä eri puolella Suomea. Aktian hallinnoitavat asiakasvarat (AuM) 31.3.2024 olivat 14,1 miljardia euroa ja taseen arvo 12,1 miljardia euroa. Aktian osake noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:ssä (AKTIA). www.aktia.com

Swedbank empowers the many people and businesses to create a better future. Our vision is a financially sound and sustainable society. Swedbank Group is the leading bank with over 7 million retail customers and 550 000 corporate customers in our four home markets Sweden, Estonia, Latvia and Lithuania. Swedbank Group is also present in other Nordic countries, the U.S. and China. Together we make your financial life easier. Find out more: www.swedbank.com

 

Liitteet


Primary Logo

Aktia_Swedbank_1

Kuva 1: Swedbankin Peter Ström, Head of International Branches & Partnerships, Bo Bengtsson, Head of Corporates & Institutions sekä Juha Hammarén, CEO of Aktia, Anu Vainio, Director Corporate Banking ja Anssi Huhta, Executive Vice President Banking Business.
Aktia_Swedbank_2

Kuva 2: Swedbankin Peter Ström, Head of International Branches & Partnerships, Bo Bengtsson, Head of Corporates & Institutions ja Tiia Kytönen, General Manager, Swedbank Finland, sekäJuha Hammarén, CEO of Aktia, Anu Vainio, Director Corporate Banking ja Anssi Huhta, Executive Vice President Banking Business.
Powered by EIN News


EIN Presswire does not exercise editorial control over third-party content provided, uploaded, published, or distributed by users of EIN Presswire. We are a distributor, not a publisher, of 3rd party content. Such content may contain the views, opinions, statements, offers, and other material of the respective users, suppliers, participants, or authors.

Submit your press release